زائران خوزستانی که از طریق کاروان های زیر نظر حج و زیارت ، عازم عتبات عالیات می شوند از کیفیت و خدمات ارائه شده گلایه دارند.
به گزارش تحلیل سینا از اهواز، مکتب و سیرهی حسین(ع) درسِ اول است در کتاب زندگی مسلمانان و کاروانهای عتبات عالیات برای آنانی که دل در گرو وصال دارند راهی است برای فرونشاندن عطش زیارت و غرق شدن در طریقالحسین که میعادگاه معراج است. موسم سفر به سرزمینهای عتبات عالیات که میرسد، غوغایی شگرف جان عاشقان سیدالشهدا را فرا میگیرد و همه میخواهند که کربلایی شوند تا از آه سینه سوزان ترانه بسرایند و آنگاه جهان به نظاره میایستد که چگونه زائران از خاک شلمچه تا نجف و کاظمین و سامرا و کربلا قصههای عارفانه و عاشقانه میسازند و اشکِ شوق میریزند. از آذرماه سال گذشته بود که پس از ۲۰ ماه تعطیلی سفرهای زیارتی به عتبات به دلیل شیوع کرونا، کاروانها مجوز اعزام گرفتند و با برقراری سفرهای زیارتی با توجه به اعمال تغییراتی که در این سفرها ایجاد شد، برخی زائران از شیوه ارائه خدمات گلایه داشتند.
مشکلات زائران عتبات در شیوه جدید اعزام به جای اینکه یک شرکت مجری اعزام باشد و افراد در مواجهه با مشکلات بدانند که باید شکایت خود را چه در ایران و چه در عراق به کجا ببرند، دیگر دفاتر زیارتی مجاز هم به گردونه اعزام زائران افزوده شدند. از این رو پاسخگویی به مشکلات به سختی انجام گرفت. در استان خوزستان نیز تعدادی از زائران نسبت به وضعیت نامناسب برخی کاروانهای عتبات در این استان گلهمند هستند و نحوه خدماتدهی این کاروانها را در شان مردم خوزستان نمیدانند. فرسوده بودن ناوگان حملونقل، عدم توجه به حقوق مسافر و کیفیت پایین انواع سرویسدهی از مواردی است که موجب نارضایتی زائران را فراهم کرده است.
هزینه سفر درجه یک را میگیرند اما خدمات نمیدهند خانم مقیمی که در اواخر بهمنماه سال جاری راهی زیارت عتبات شده است در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: امکانات و مدیریت این سفر زیارتی بسیار ضعیف و پر از اشکال بود. وی ادامه داد: در طول سفر کیفیت غذا و هتلهای محل اسکان بسیار پایین و نامطلوب بود، در حالی که کاروانهای استانهای دیگر با همان هزینه سفر، خدماتدهی بسیار بهتری داشتند. همچنین کیفیت غذای سرو شده در وعدههای بینراهی نیز پایینتر از حد انتظار بود. آقای موسوی یکی دیگر از زائرانی که با کاروانهای خوزستانی به عتبات سفر کرده است به خبرنگار فارس گفت: اتوبوسهایی که برخی از کاروانهای خوزستانی برای حملونقل زائران استفاده میکنند بسیار فرسوده است و این مسئله تردد در مسیر نجف تا کربلا و سامرا تا مرز را طاقت فرسا کرده است. وی افزود: با کمال تاسف همین اتوبوسها نیز زائران را در فواصل طولانی از مکانهای زیارتی پیاده میکنند در حالی که کاروانهای دیگر استانها چنین وضعیتی ندارند و رفاه حال زائران برایشان اهمیت زیادی دارد. خرابی آسانسورهای هتل 11طبقه خانم براتی نیز با انتقاد از اینکه چرا عنوان میشود خودروهای برخی از کاروانهای خوزستانی جزو ماشینهای حج و زیارت نیستند، به خبرنگار فارس گفت: همین مسئله باعث شد که در سفر به عتبات با مشکلات زیادی مواجه شویم و مجبور به پیادهرویهای طولانی باشیم به خصوص برای زیارت مکانهایی نظیر مسجد کوفه و سهله. وی با اشاره به بیکیفیت بودن هتلهای محل اقامت نیز اظهار کرد: هتلی که برای اقامت ما در نظر گرفته شده بود یک هتل 11 طبقه در کربلا بود که به دلیل خرابی، فقط یکی از آسانسورهای هتل سرویس میداد از این رو زمان زیادی از وقت ما که باید صرف زیارت میشد، به هدر رفت. این زائر سرزمین عتبات ادامه داد: همچنین برنامهریزیهایی که برای زیارت انجام میشد بسیار نامناسب و در ساعت 2 نیمه شب بود و این مسئله زائران را در سختی و مشکل قرار داد.
زائران شکایات خود را ثبت کنند سامانه حج و زیارت دارای سامانه رسیدگی به شکایات است که در این سامانه تمامی افراد اعم از زائران، کارگزاران، کارکنان و مردم می توانند ارتباط دوسویه با سازمان حج وزیارت و واحدهای مربوطه داشته باشند و افرادی که قصد پیگیری موضوع، شکایت، طرح ایده و حتی نقطه نظری داشته باشند، می توانند با ورود به این سامانه با آدرس bazresi.haj.ir درخواست خود را مطرح کنند. در عین حال انتظار میرود در کنار کاهش هزینههای سفر، تسهیل زیارت به صورتی تحقق پیدا کند تا افراد در هر نقطه از کشور بتوانند به راحتی بسته زیارتی مورد نظر خود از روزهای حضور در عراق تا حتی اسکان و نوع وسیله نقیله را انتخاب کرده و به این سفر معنوی مشرف شوند. پایان پیام/